Nov premor je zaključen, sledi končnica

Po novi prekinitvi tekmovanja v mlajših selekcijah je Nogometna zveza Slovenije sporočila, da se bosta 1.SML/SKL nadaljevali 24. aprila. Namesto lige, ki bi odločala o prvaku in obstanku, bodo moštva odigrala zaostale tekme in tri redna kola državnega prvenstva. Preostale selekcije bodo še naprej brez uradnih dvobojev.

MladinciKadetiSpet

Druga zaporedna nepopolna sezona v mladinski in kadetski ligi ima nov sistem tekmovanja. Mladi Domžalčani, ki so po večmesečnem premoru v zaključku marca vendarle uspeli odigrati zaostalo tekmo z Radomljami (0-0), so v zadnjih dneh znova prisilno mirovali. Po zaključku ''lockdowna'', konec sezone sledi v naslednjih tednih, ko bodo kadeti in mladinci Domžal igrali s Celjem, Muro in Koprom. Selekcijo U19 obenem čaka tudi zaostala tekma z Mariborom. 

NZS je zapisala: ''Izvršni odbor NZS je na korespondenčni seji dne 12. 4. 2021 sprejel spremembe koledarja NZS za pomladanski del TL 2020/2021 za 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, Pokal, 1. SML/SKL, 2. SML/SKL vzhod in zahod.

Vlada RS je na svoji seji dne 09.04.2021 sprejela nov Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in sicer je dovoljeno izvajanje športnih tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih na državni, evropski in mednarodni ravni za člane, mladince in kadete ter velikih mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena ZŠpo-1.

Glede na navedeno se 24. aprila nadaljujeta 1. SML/SKL. Na sporedu bodo preložene tekme ter 11., 12. in 13. krog (enokrožni sistem). Točni termini dvobojev še niso znani.

Trenutna lestvica 1. SKL

Domžale - 10 tekem, 25 točk

Maribor - 10 tekem, 23 točk

Mura - 10 tekem, 18 točk

Lestvica 1. SML

Domžale - 9 tekem, 23 točk

Radomlje - 10 tekem, 20 točk

Olimpija - 10 tekem, 19 točk

Skupna lestvica 1. SML/SKL

Domžale - 19 tekem, 48 točk

Maribor - 19 tekem, 41 točk

Olimpija - 20 tekem, 34 točk

Besedilo: Nejc Berce/NZS

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO